ALS Netwerkbijeenkomst in teken van palliatieve zorg

De (digitale) netwerkavond stond in het teken van het Netwerk Palliatieve Zorg, waarmee Basalt en Stichting Transmurale Zorg Haaglanden kort geleden een intentieverklaring hebben getekend voor samenwerking op het gebied van palliatieve zorg. 

Palliatieve zorg is zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen van een levensbedreigende ziekte. Stichting Transmurale Zorg heeft, als 1 van 66 regionale netwerken, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een subsidie gekregen om de zorg en ondersteuning voor palliatieve patiënten te verbeteren. Dat gebeurt met een groot netwerk aan zorgpartijen, verenigd in het open samenwerkingsverband Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden.

Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, thuiszorg medewerkers en verpleegkundigen betrokken bij de zorg voor ALS patienten luisterden aandachtig naar de voordrachten over het Netwerk Palliatieve zorg Haaglanden.

Sven Zeilstra, projectleider van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden, vertelde wat het netwerk te bieden heeft voor patienten, naasten en professionals. Wim Jabroer, huisarts, consulent en coördinator van de helpdesk Palliatieve Zorg, legde uit met welke vragen professionals bij de helpdesk terecht kunnen.

Vanuit de deelnemers kwamen er diverse vragen en werden ervaringen gedeeld.

In april zal Basalt de volgende avond organiseren. Houd bij interesse de website van ALS Netwerk Haaglanden in de gaten: 

Arthur de Grund, fysiotherapeut/coördinator ALS Netwerk Haaglanden
Sotice Pieters, revalidatiearts ALS team


Terug