Werken bij

Werken bij Basalt is deel uitmaken van een team dat alles in het werk stelt om de patiënt zo zelfstandig mogelijk te maken. Na een revalidatietraject van enkele maanden heeft de patiënt een nieuw perspectief, nieuwe vaardigheden en nieuw zelfvertrouwen. JIJ maakt dat mogelijk.

Opleidingsplaatsen revalidatieartsen

Basalt biedt samen met het LUMC de opleiding tot revalidatiearts aan. Voor deze opleidingsplaatsen geldt een sollicitatieprocedure. Bekijk deze korte film om te zien wat het werk als revalidatiearts inhoudt. 

Opleidingsplaatsen voor GZ-psychologen

Basalt heeft de erkenning voor opleidingsplaatsen tot GZ-psycholoog. Voor deze opleidingsplaatsen geldt een sollicitatieprocedure.

Stages voor artsen in opleiding en specialisten, therapeutische en ondersteunende beroepen

Basalt krijgt geregeld aanvragen van zorgprofessionals om mee te lopen en ervaring op te doen. Aanvragen voor alle vormen van stagelopen (van een middagje meekijken door een specialist (ouderengeneeskunde, kindergeneeskunde) tot een keuze coschap) kunnen worden ingediend per e-mail leerhuis@basaltrevalidatie.nl.

Stageplaatsen beroepsopleidingen

Basalt biedt studenten en leerlingen stagemogelijkheden aan op verschillende plaatsen binnen de organisatie. Per jaar biedt Basalt aan ongeveer 150 leerlingen en stagiaires een stageplaats. Wij werken met vaste contacten met bepaalde scholen en opleidingsinstituten (MBO en HBO). Stageplaatsen worden rechtstreeks tussen school en de betreffende afdeling geregeld.  Wij hebben helaas geen ruimte om meer stagiaires te begeleiden. Het sturen van een open sollicitatiebrief is dan ook niet gewenst.  Lees meer

Ondersteuning scripties of onderzoek

Basalt krijgt regelmatig het verzoek studenten te ondersteunen bij het schrijven van scripties of het doen van onderzoek. Rekening houdend met de belasting van de medewerkers en patiënten bekijken we elke aanvraag nauwkeurig. Een e-mail met een duidelijke vraagstelling stuur je naar leerhuis@basaltrevalidatie.nl . Algemene informatie vind je in onze informatiebladen. Deze zijn te vinden op onze website, onder andere onder de verschillende diagnoses.

Onze medewerkers als docent

Bij verschillende opleidings- en zorginstellingen in de regio verzorgen onze medewerkers regelmatig cursussen, informatiebijeenkomsten en gastlessen, zo ook voor huisartsen en eerstelijns fysiotherapeuten.
Verschillende medewerkers van Basalt zijn naast behandelaar ook docent aan een HBO- opleiding. Aanvragen voor dergelijke voordrachten en lessen, bijvoorbeeld ook voor symposia en netwerkbijeenkomsten lopen via leerhuis@basaltrevalidatie.nl

Basalt biedt studenten en leerlingen stagemogelijkheden aan op verschillende locaties en afdelingen binnen de organisatie. Wij werken veel met vaste contacten met bepaalde scholen en opleidingsinstituten. Vraag dus altijd eerst bij het stagebureau van je opleiding of er afspraken zijn met Basalt. Wij hebben helaas geen ruimte om meer stagiaires te begeleiden dan afgesproken met de scholen. Vaste stageplekken zijn mogelijk voor de volgende opleidingen:
 

 • Orthopedagogiek
 • Oriëntatiestage eerstejaars Geneeskundestudenten
 • Fysiotherapie
 • Ergotherapie
 • Logopedie
 • Maatschappelijk werk
 • Diëtetiek
 • Verpleegkundige
 • Facility management
 • Bewegingsagoog
 • Maatschappelijke zorg / SPW
 • Administratief medewerker
 • Technisch medewerker
 • Facilitair medewerker
 • Coschappen, keuzestages voor geneeskunde

Vergoeding
Een MBO- of HBO-stagiair voor wie de stage een verplicht onderdeel van de opleiding is, heeft recht op een stagevergoeding, mits de stage minstens 144 uur per studiejaar duurt. Deze vergoeding bedraagt € 400,00 per maand, bij een fulltime stage (36 uur).

Stageverzoek indienen
Vraag eerst bij het stagebureau van je opleiding of er afspraken zijn met Basalt. Stageverzoeken kun je mailen naar stage@basaltrevalidatie.nl. Vermeld bij een verzoek om een stageplaats altijd het onderwerp en eventuele opdrachten en taken, de begin- en einddatum van de stage, het aantal beschikbare uren en dagen per week, je motivatie en een curriculum vitae.

Met vragen kun je contact opnemen met het Leerhuis, telefoon 070-3593534

Dit zijn onze vacatures!

- Vrijwilliger schoonmaak - Zoetermeer, Delft of Den Haag
- Vrijwilliger Restaurant - Leiden
- Vrijwilliger Restaurant - Den Haag
- Vrijwilliger Technische Dienst - meerdere locaties
- Algemeen Vrijwilliger &Basalt - Den Haag
- Vrijwilliger Gastvrouw/ Gastheer - Den Haag
- Vrijwilliger Baristakar - Den Haag

Wil je graag iets voor anderen betekenen? Wil jij je vrije tijd nuttig besteden?

Dan zijn wij op zoek naar jou. Bij Basalt is namelijk plaats voor gemotiveerde vrijwilligers. De inzet van vrijwilligers en medewerkers zorgt dat wij meer kunnen doen voor onze patiënten, en dat maakt de zorg die Basalt biedt rijker en daarmee vrijwilligers belangrijk.

Vrijwilligerswerk bij Basalt is werk dat onverplicht, maar in georganiseerd verband wordt verricht. De vrijwilligers bij Basalt bieden praktische ondersteuning aan medewerkers en patiënten van Basalt.

Je vrijwillig inzetten betekent ook doen waar je goed in bent en doen wat je leuk vindt, vaak zijn dit dezelfde dingen. Vrijwilligerswerk kan ook een wens vervullen om nieuwe dingen te leren. Op al die wensen sluiten wij bij Basalt graag aan door samen af te stemmen welke werkzaamheden passen. Vrijwillig bezig zijn betekent vaak ook een groei in je persoonlijke ontwikkeling. Je doet nieuwe ervaringen op en je krijgt hierdoor nieuwe contacten.

Bij Basalt zijn vrijwilligers betrokken bij de zorg op allerlei manieren.

Een belangrijk uitgangspunt bij revalidatiegeneeskunde zoals Basalt die levert is het centraal stellen van de patiënt in het revalidatieproces. De patient draagt zelf een groot deel van de verantwoordelijkheid voor het herstel, dat is hard werken.

Vrijwilligers leveren een indirecte bijdrage aan dit doel door bijvoorbeeld hulp te bieden bij de transfers (het op en neer brengen) van zowel kinderen als volwassenen van en naar de therapie, zij gaan met patiënten naar buiten of mee naar het ziekenhuis voor een afspraak. Zij ondersteunen in het zwembad, bij de revalidatie techniek en bij de therapeutische peuter crèche. Onze vrijwilligers ondersteunen ook bij een koffieronde, achter de bar of bij de maaltijden in de restaurants.

Interesse?

Wij zoeken mensen die beschikbaar zijn voor een periode van minimaal 1 jaar. Ben je ouder dan 18 jaar, en heb je geen gezinslid bij ons in behandeling en ben je zelf ook het afgelopen half  jaar niet bij ons in behandeling geweest? Voldoe je aan die eisen en ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze coördinator vrijwilligers via i.vandriel@basaltrevalidatie.nl. Of bel 0653240659. Wij verwelkomen je graag! 

Portret van een vrijwilliger
 

Wekelijks maken ongeveer 136 vrijwilligers hun gang naar Basalt om te ondersteunen bij de patiëntenzorg. Wij zijn hen ontzettend dankbaar. Eén van hen is Vincent Strooker, ex-patiënt van Basalt. 

Als gastheer brengt Vincent patiënten van de kliniek naar hun therapie en weer terug. Hij weet als geen ander wat patiënten meemaken als ze revalideren, want een aantal jaren geleden stond hij zelf in hun schoenen. Toen Vincent 36 was kreeg hij een hartstilstand op de tennisbaan. Tijdens de reanimatie hebben zijn hersenen een zuurstoftekort opgelopen met blijvende beperkingen als gevolg. Praten gaat nu moeilijker en hij is afgekeurd voor zijn werk. Dat hij zijn werk als HR Business partner niet meer kon doen, was voor Vincent een zware dobber.

Hij wil zich graag nuttig blijven maken. Vrijwilligerswerk geeft hem die mogelijkheid. Vincent doet vrijwilligerswerk bij drie verschillende organisaties. Bij een zorgboerderij, een instelling voor gehandicaptenzorg en bij Basalt Bij Basalt doet hij op deze manier iets terug voor de zorg die hij er heeft ontvangen en kan hij in de omgang met patiënten putten uit zijn eigen ervaring.

‘Ik vind het leuk om mensen te helpen. Het geeft me veel voldoening. Als de situatie zich ervoor leent, vraag ik aan patiënten waarom ze in de kliniek liggen. Ik vertel soms dat ik zelf gerevalideerd heb en dan heb ik meteen een klik. Het geeft ze hoop om mij te zien en te zien dat het weer goed kan komen. Sommige patiënten moedig ik aan, als ik ze daarmee kan helpen, want ik weet dat als je hard je best doet, je ver kunt komen. Dat sterkt ze.’