Basalt draagt bij aan het DCRM 2024
Op 7 en 8 november dragen wij met trots bij aan het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine (DCRM) 2024 in het Beatrixtheater in Utrecht. Samen met collega’s en partners presenteren we onze nieuwste inzichten en innovaties binnen de revalidatiegeneeskunde. Zie hieronder per dag de bijdrages van Basalt-collega's.
7 November
- Bonita Janse – Freepapersessie: Pilot bewegingstechnoloog op de kinderafdeling. Een presentatie over de redenen, eerste resultaten, en belangrijke aandachtspunten voor andere instellingen.
- Celine de Mooij - Posterpresentatie: Kwaliteit van leven (KvL) bij jonge patiënten met NAH." Op basis van de PedsQL™-vragenlijst wordt de KvL bij 8-25 jarigen gecategoriseerd en vergeleken met gezonde leeftijdsgenoten. Dit geeft waardevolle inzichten voor behandeling en evaluatie in de klinische praktijk.
- Desi Stokman-Meiland - Mini-symposium: De beweegreis van de CVA-patiënt. Welke onderzoeken over het beweeggedrag van patiënten worden gedaan (van het ziekenhuis, de revalidatiecentra tot eerstelijnszorg). Patiënten delen hun ervaringen.
- Desi Stokman-Meiland – Posterpresentatie:Angstklachten na een CVA, onderzocht binnen het SCORE cohort " Angstklachten komen vaak voor in de eerste twee jaar na een beroerte, maar minder dan de helft van deze patiënten ontvangt psychologische zorg.
- Elbrich Jagersma - Voorzitter mini-symposium: Behandeling van aanhoudende klachten na licht traumatisch hoofd-/hersenletsel (THL). Nieuwe inzichten, richtlijnen en behandelmethodes komen aan bod.
- Frederieke van den Akker – Freepapersessie: Blended care versus standard care in cardiac rehabilitation
- Lisenka te Lindert – Posterpresentatie: Het belang van een actieve leefstijl voor CVA-patiënten. Veel patiënten voldoen niet aan de beweegrichtlijnen, terwijl de focus van revalidatie vooral ligt op functioneel herstel en zelfstandigheid. Dit onderzoek verkent hoe multidisciplinaire teams binnen de poliklinische revalidatie gezond en duurzaam beweeggedrag kunnen bevorderen.
- Winke Pont – van Meijeren - Posterpresentatie: We vergelijken de PROMIS®-score voor CVA-patiënten in ziekenhuis- met revalidatie-instellingen.
8 November
- Florian Allonsius - PhD Award-nominatie: Onderzoek naar de aanhoudende problemen en zorg voor kinderen met NAH, met de ontwikkeling van nationale behandelrichtlijnen.
- Lieke Hollander - Posterpresentatie: De rol van verpleging bij het ondersteunen van een actieve leefstijl van klinische revalidanten. De resultaten uit focusgroepen worden gedeeld.
- Menno van der Holst & Andrea Haccou - Posterpresentatie: Patiënt gerapporteerde uitkomsten voor kinderen en jongeren met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Bezoek de posterpresentatie om te zien welke meetinstrumenten het meest passend zijn voor deze doelgroep.
- Paulien Goossens - Mini-workshop: Neuropsychiatrische gevolgen van NAH. Een multidisciplinaire sessie over gedrags- en emotionele problematiek na hersenletsel.
- Winke Pont – van Meijeren - Posterpresentatie: De belangrijkste resultaten en aanbevelingen van het 10-jarig SCORE-onderzoek naar CVA-revalidatie. Dit onderzoek heeft waardevolle inzichten opgeleverd die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de revalidatiepraktijk.
Mini symposium: 10 jaar SCORE onderzoek: Resultaten en kansen voor de revalidatiegeneeskunde, met collega’s:
- Winke Pont – van Meijeren: 10 jaar SCORE onderzoek Samen met onderzoek partner Peter Rijken, die zelf een CVA heeft gehad en gerevalideerd is bij Basalt, delen we belangrijke resultaten en aanbevelingen voor de praktijk, inclusief zijn persoonlijke ervaringen als revalidant.
- Jorit Meesters: De resultaten van "10 jaar SCORE met focus op het eHealth-oefenprogramma FAST@home." Ervaringen over de inzet van eHealth- en technologie in de revalidatie.
- Paulien Goossens: De bevindingen van het SCORE-onderzoek over praktijkvariatie en kosten in CVA-revalidatie.
Deel dit bericht:
Terug