Basalt draagt bij aan het Sportakkoord II: sporten met een handicap vanzelfsprekend in 2030

Geplaatst op: 15 oktober 2024

Op de dag van Uniek Sporten ondertekenden we samen met 56 andere organisaties het akkoord.

Bij Basalt vinden we het belangrijk om bewegen en sporten voor iedereen toegankelijk te maken, zeker voor onze patiënten en anderen met een beperking. Daarom dragen we bij aan het Sportakkoord II, een initiatief van het Ministerie van VWS dat als doel heeft om sporten met een beperking in 2030 de norm te maken.

Onze bijdrage richt zich vooral op vier belangrijke thema's: jeugdsport, volwassensport, innovatie, en samenwerking binnen het netwerk. We delen graag onze kennis en ervaring uit ons onderzoek Basalt in Beweging. Bovendien kunnen we met de acties die uit dit Sportakkoord voortkomen patiënten nog beter begeleiden naar een passende sport na hun revalidatie. Hoe beter we onze weg in het netwerk kennen en met het netwerk samenwerken hoe beter we onze patiënten blijvend in beweging krijgen. Bewegen draagt essentieel bij om achteruitgang of complicaties te voorkomen.

Sporten en bewegen moet vanzelfsprekend zijn. Voor iedereen!



Foto vlnr: Japhet van Abswoude (Manager Innovation Quality + Research Basalt), Nikie van den Berge - Siebers (voorzitter Raad van Bestuur Basalt) , Monique Berger (onderzoeker bij Basalt en Lector Technologie voor Inclusief Bewegen & Sport Haagse Hogeschool)


Deel dit bericht:




Terug