Basalt kinderen mochten meedoen aan de opening van de Invictus Games

Geplaatst op: 17 april 2022

Wat een avontuur voor vijf kinderen van de Kinderrevalidatie. Zij mochten vanavond meedoen aan de openingsceremonie van de Invictus Games!

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. 500 deelnemers uit 20 landen gaan de sportieve strijd met elkaar aan in het Zuyderpark in Den Haag. De organisatie van de Invictus Games vroegen ons of een paar kinderen van Basalt wilden helpen het evenement te openen. Daar hoefden Sylvie, Hudayfa, Aslan, Carolijn en Shivam geen twee keer over na te denken. 

De dag begon voor de kinderen, en de andere deelnemers aan de opening, met een repetitie. Alles moest goed voorbereid zijn voor het moment dat de camera’s gingen draaien en de opening ’s avonds live werd uitgezonden op televisie. Met speciaal voor de ouders en de kinderen geregelde ‘backstage’ passen, werden ze naar hun eigen kleedkamer gebracht waar ze allemaal een Invictus Games sweater kregen. ‘s Middags mochten ze naar huis om even uit te rusten om vroeg in de avond weer op tijd aanwezig te zijn voor een beetje make up en de laatste voorbereidingen. Er moest tussen de bedrijven door best wel een tijdje gewacht worden, maar ja, dat hoort bij het leven van een ster.

Over sterren gesproken, de initiatiefnemer van de Invictus Games is Prince Harry. Hij en zijn vrouw Meghan Markle waren aanwezig voor de openingsceremonie. De vraag die de kinderen zichzelf natuurlijk van tevoren hadden gesteld was: zullen we ze van dichtbij zien? Het antwoord was: ja! Na afloop van de openingsceremonie liep Meghan Markle langs de kinderen om hun een handje te geven en één van de kinderen zag zijn kans schoon om op de foto te gaan met Prince Harry.


Deel dit bericht:




Terug