Basalt ontvangt subsidie voor meer grip op vermoeidheid bij jongeren met NAH

Geplaatst op: 19 december 2023

Voor jongeren met niet aangeboren hersenletsel (NAH) blijkt dat vermoeidheid de meest onbegrepen en belemmerende klacht is in het dagelijks leven. Met een subsidie kan Basalt samen met de Haagse Hogeschool en een aantal andere revalidatieinstellingen (Heliomare, Revant en Merem) werken aan een effectieve behandeling die vermoeidheid vermindert. 

De subsidie komt vanuit ZonMW en is bedoeld om een behandeling voor jongeren met NAH  tussen de 12 en 18 jaar die in revalidatiebehandeling zijn geschikt en beschikbaar te maken. De behandelmethode wordt gebaseerd op de bewezen effectieve behandeling COGRAT (COgnitive and GRaded Activity Therapy). Naast behandelingen op locatie bij de revalidatieinstellingen zullen ook online programma's worden ingezet. Zo kunnen jongeren ook vanuit huis therapie volgen met behulp van e-health applicaties. 

Het subsidieproject MOE! Meedoen, Opladen, Energie! wordt over twee jaar afgerond. Dan zal de behandelmethode na een testfase bij de deelnemende revalidatieinstellingen beschikbaar zijn.  

Meer informatie: dr Menno van der Holst me.van.der.holst@basaltrevalidatie.nl 


Deel dit bericht:
Terug