Revion organiseert inspiratiesessie met zorgverzekeraars

Geplaatst op: 02 mei 2022

Op 22 april kwamen de bestuurders van Revion (Klimmendaal, Basalt en Revalidatie Friesland) met een groep zorgverzekeraars bij elkaar tijdens de eerste Revion inspiratiebijeenkomst. Een belangrijk startpunt om de komende jaren gezamenlijk tot passende afspraken te komen op het gebied van waarde gedreven revalidatiezorg.

Als Revion ambiëren wij, met waarde gedreven zorg, een bijdrage te leveren aan een duurzaam vitale samenleving. Wij zien daarin een gezamenlijke rol voor Revion en de zorgverzekeraars. Ieder vanuit zijn eigen perspectief. Wat kunnen we samen beter dan alleen?

Tijdens de inspiratiebijeenkomst zijn de contouren van de toekomstige opgave en mogelijke samenwerking geschetst en besproken. Onderwerpen en vraagstukken als: ‘de positie van revalidatiegeneeskunde in een (demografisch) veranderende samenleving’, ‘wat kunnen de drie organisaties (Revion) beter samen dan alleen?’ en ‘welke gedeelde opgave ligt er voor ons?’ zijn de revue gepasseerd.

De pareltjes van Revion
Vanuit de drie Revion partners zijn verschillende ‘pareltjes’ gepresenteerd. Renske van Beek (Basalt) trapte de middag af en nam de zorgverzekeraars mee in haar wereld als paralympische snowboardster. Van revalidatie naar topsport. Marlien Seinstra (Dans op recept) en Wya Feenstra (Revalidatie Friesland) vertelden over de toegevoegde waarde van Dansen met Parkinson. Dirk Bertens (Klimmendaal) inspireerde de groep met Braingames, zijn onderzoek naar digitale cognitieve training. Jennifer Darby (Basalt) rondde het inspiratie gedeelte af met &Basalt, een nieuw zorgconcept waarin we medisch specialistische revalidatie verbinden met eerstelijns zorg.

Revalidatiezorg vanuit verschillende perspectieven

Na deze inspirerende voorbeelden ging de groep uiteen in subgroepen om de revalidatiezorg vanuit verschillende perspectieven te bespreken. De dag werd voor Lea Bouwmeester (dagvoorzitter) afgesloten met een samenvatting van deze middag.

Verdiepende dialoog

In oktober 2022 organiseert Revion een tweede bijeenkomst om met de zorgverzekeraars  samen de verdiepende dialoog aan te gaan over de meerjaren propositie.


Deel dit bericht:
Terug