Basalt start “Chronische Pijn Advies Centrum” (CPAC) voor versneld en kundig behandeladvies

Geplaatst op: 08 juni 2022

Waar patiënten tot voor kort lang moesten wachten op een diagnose en een behandeladvies bij aanhoudende pijnklachten aan het bewegingsapparaat, biedt het CPAC een alternatieve route waarbij binnen vier weken kan worden doorverwezen naar de juiste behandelaar. Het doel is dat uiteindelijk alle patiënten met aanhoudende pijnklachten uit de regio Zuid Holland worden doorverwezen naar een CPAC van Basalt om een behandeladvies te krijgen.

In het CPAC wordt de patiënt beoordeeld door een gespecialiseerde manueel therapeut, onder supervisie van een revalidatiearts. De patiënt krijgt inzicht in wat chronische pijn is, een diagnose en een advies over de juiste behandeling. Afhankelijk van het advies vindt de pijnbehandeling plaats bij een behandelaar in de buurt (eerstelijnspraktijk) of bij Basalt (Medisch Specialistische Revalidatie). Door een sneller en uitgebreid advies, komt de patiënt onder regie van Basalt eerder bij de juiste behandelaar terecht, wat de effectiviteit van de behandeling ten goede komt.

Met deze werkwijze krijgt de patiënt “de juiste zorg op de juiste plaats” en verbeteren we de doorstroom van patiënten, waardoor al met al meer patiënten gezien kunnen worden.

Patiënten kunnen voor een behandeladvies terecht op onze CPAC locaties in Alphen a/d Rijn en Delft met een verwijzing van de huisarts of de specialist. 


Deel dit bericht:
Terug