Basalt start samenwerking met Koninklijke Visio om visuele stoornissen als gevolg van hersenletsel beter te herkennen en effectiever te behandelen

Geplaatst op: 14 juli 2022

Bij Basalt helpen we op onze afdeling Neurorevalidatie volwassenen, jongeren en kinderen die te maken hebben met beperkingen als gevolg van hersenletsel. In sommige gevallen heeft hersenletsel ook effect op het zicht. Volgens schattingen heeft zelfs één op de vijf mensen met hersenletsel ook visuele stoornissen. Dit is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Om hierin het verschil te maken zoekt Basalt de samenwerking op met Koninklijke Visio. Door zorgprofessionals te trainen en bewust te maken van visuele stoornissen als gevolg van hersenletsel, kunnen patiënten beter geholpen worden en indien nodig voor een aanvullend behandeltraject worden doorverwezen naar Visio.

Vorige week ondertekenden Basalt en Visio de samenwerkingsovereenkomst waarmee de zorg, het onderwijs en het onderzoek voor patiënten met een visuele stoornis en (meervoudig) lichamelijke beperkingen aanzienlijk in kwaliteit verbeterd wordt.

Willem Wiegersma, voorzitter RvB van Basalt: “Onze professionals zullen door de kennisdeling alerter zijn op visuele beperkingen. Bovendien kunnen we voor een behandeladvies bij elkaar terecht. Daarnaast vinden we elkaar op innovatie en productontwikkeling voor mensen met een neurovisuele aandoening.”


Deel dit bericht:




Terug