Basalt steunt Oekraïne met kennisoverdracht in revalidatiezorg

Geplaatst op: 16 september 2024

Vandaag hadden wij de eer om een delegatie van zes zorgprofessionals uit Oekraïne te verwelkomen bij Basalt. Deze behandelaren werken bij de jonge revalidatiekliniek ‘Superhumans’ in Lviv, waar de zorgbehoefte fors toeneemt door het groeiende aantal oorlogsslachtoffers.

Met steun vanuit onder andere Nederland worden er in Oekraïne drie nieuwe revalidatiecentra gebouwd, die als satellieten van Superhumans dienen. Om de benodigde zorg te kunnen leveren, is naast infrastructuur ook kennisoverdracht essentieel. Basalt deelt haar expertise met deze professionals, in nauwe samenwerking met partners zoals UMC Utrecht, Heliomare, Roessingh, en het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.

De Oekraïense zorgverleners – waaronder een revalidatiearts, fysiotherapeuten, een ergotherapeut, psycholoog en prothesemaker – nemen de komende zes weken deel aan een speciaal opleidingsprogramma. Samen leren ze hoe ze de best mogelijke zorg kunnen bieden aan oorlogsslachtoffers die protheses, revalidatie en psychische zorg nodig hebben. Met deze kennis hopen zij ook in Oekraïne andere zorgverleners op te leiden en de revalidatiezorg uit te breiden.

Dit waardevolle opleidingsinitiatief is mede mogelijk gemaakt door de hulpstichtingen Netherlands for Ukraine en Healthcare4Ukraine. Samen zetten we ons in voor een toekomst waarin revalidatiezorg in Oekraïne toegankelijk is voor iedereen die het zo hard nodig heeft.

 

 

 


Deel dit bericht:




Terug