De Praktijk Leer Unit: al 5 jaar een pareltje

De Praktijk Leer Unit (PLU) van de kliniek in Den Haag bestaat 5 jaar en daar stond de afdeling bij stil. Want de PLU is iets waar we trots op kunnen zijn. Het is waar we als Basalt voor staan en uniek in zijn. 

Op de PLU krijgen verpleegkunde stagiaires de verantwoordelijkheid over zes patiënten, onder supervisie van verpleegkundigen van Basalt. Door echt de verantwoordelijkheid te krijgen over de patiënten, ervaren stagiaires wat het werk op de revalidatiekliniek werkelijk inhoudt. Ze coördineren zelf het dagprogramma en voeren zelf de gesprekken met de arts. Verpleegkundige Wout, ooit begonnen bij Basalt als stagiaire: 'Het was een unieke stageplek. Ik heb mezelf nergens anders zo kunnen ontwikkelen als bij Basalt. Wat naar mijn idee ook uniek is aan Basalt is dat er zoveel aandacht is voor leren en verbeteren. Aan het einde van elke dag doen we een evaluatie. Er is een veilige sfeer waarin het gewoon is om elkaar opbouwende feedback te geven en van elkaar te leren.'

Niet alleen de stagiaires leren veel van onze verpleegkundigen, maar andersom ook. Daarbij heeft de patiënt heeft extra handen aan het bed. Een win-win situatie. In de afgelopen vijf jaar zijn er op deze manier 50 hoogwaardige verpleegkundigen opgeleid, waarvan 10 toppers in dienst zijn gekomen bij Basalt.


Terug