Donatie voor aangepast gamen

Geplaatst op: 02 augustus 2023

Gamen is een steeds belangrijker onderdeel in het leven van kinderen, maar het is voor kinderen met een beperking helaas niet altijd mogelijk om mee te doen. Daarom heeft Basalt sinds kort GameChangers. Dat zijn therapeuten met extra kennis op het gebied van aangepast gamen die advies kunnen geven over geschikte bediening en spellen.

Dankzij een bijdrage van Stichting het Gehandicapte Kind heeft Basalt apparatuur en spellen aan kunnen schaffen waarmee kinderen met de GameChangers direct kunnen uitproberen welke soort bediening en spellen bij hen passen. Op alle locaties met een kinderafdeling staat nu een set met 2 consoles en bijbehorende aangepaste knoppen en joysticks.

We hebben er al kinderen blij mee gemaakt. Zoals Mila. Mila wilde al jaren heel graag Luigi spelletjes van Mario Bros spelen. Door haar beperking aan haar rechterhand, was het helaas niet mogelijk om een reguliere controller te bedienen waardoor gamen onmogelijk was. Via de revalidatiearts kwam aangepast gamen als optie in beeld. De moeder van Mila: “Het is ontroerend om te zien hoe mijn dochter nu kan doen wat ze graag wil. Door de aangepaste knoppen en losse joystick heeft ze nu alle ruimte om het spel echt te ontdekken. Ik ben echt heel blij met jullie project.”

Op de foto de game set van Mila.

 


Deel dit bericht:
Terug