Expositie ‘Durf te dromen' van Esther Vergeer Foundation bij Basalt Den Haag

Geplaatst op: 15 september 2021

Tot en met 26 september staat in het Atrium op de locatie Den Haag de foto expositie ‘Durf te dromen’ van de Esther Vergeer Foundation.
Deze reizende expositie is ontwikkeld ter ere van het vijftienjarig bestaan van de Foundation in 2019. 15 topfotografen en bekende Nederlanders hebben de dromen van 15 kinderen met een lichamelijke beperking op een unieke manier vastgelegd. Eén kind per jaar dat de Foundation bestaat. De expositie reist sinds 2019 – met een tijdelijke stop wegens corona - door Nederland langs 15 kinderrevalidatiecentra en -ziekenhuizen.


Durf te Dromen
Doel van ‘Durf te Dromen’ is het inspireren van ouders en gehandicapte kinderen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport. De expositie vormt per locatie aanleiding voor een bijbehorend ‘Durf te Dromen’-event: naast het onthullen van de expositie, organiseert de foundation sportevents voor kinderen en inspiratiesessies voor zorgprofessionals.

Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation: “Ons doel is om met de reizende foto-expositie zoveel kinderen met een lichamelijke beperking, hun ouders/verzorgers en zorginstellingen te bereiken én te inspireren. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Sport is daar een fantastisch middel voor, het geeft deze jongeren zelfvertrouwen en het gevoel er ‘gewoon’ bij te horen. Daar zetten wij ons al 15 jaar keihard voor in.”

 


Deel dit bericht:




Terug