Leestip: Doe-boekje voor kinderen met NAH en hun broers en zussen

Geplaatst op: 27 september 2024

De kleurrijke en speelse doe-boekjes Zó ben ik!' en 'Zó is het voor mij!' zijn speciaal gemaakt om kinderen en hun familieleden te helpen de gevolgen van NAH beter te begrijpen. Ze bevatten niet alleen informatie, maar ook oefeningen, ervaringsverhalen en praktische tips. Kinderen kunnen naar hartenlust lezen, tekenen, schrijven en zelfs krassen en scheuren, wat hen helpt om hun eigen verhaal te verwerken en te uiten.

Collega Basalt Roeli Wierenga, psycholoog, schreef mee aan de boekjes. Roeli werkt al sinds 2008 met kinderen en jongeren met NAH (4-25 jaar) en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een expert op dit gebied. Naast haar werk als psycholoog is ze betrokken bij diverse onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Ze is lid van de projectgroep Kinderen en Jongeren met NAH bij Basalt, werkt samen in de landelijke werkgroep Hersenletsel en Jeugd, en draagt bij aan Breinstraat, een informatieve website voor en door jongeren met NAH.

Vandaag overhandigde Roeli vol trots het eerste exemplaar van het doe-boekje aan Laura Breij (kinderrevalidatiearts bij Basalt) en Gemma Dongelmans (ergotherapeut).

 


Deel dit bericht:




Terug