Mondkapjes binnen Basalt

Geplaatst op: 05 oktober 2020

Vanaf maandag 5 oktober introduceert Basalt het gebruik van mondkapjes. Dit betekent dat wij een dringend advies geven aan poliklinische patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar in alle openbare ruimtes binnen Basalt een mondkapje te dragen. Dit mondkapje dient u zelf bij u te hebben. Wij adviseren elk mondkapje na maximaal 3 uur te vervangen. Hoe u een mondkapje correct gebruikt, leest u hier. In de behandelruimten hoeven onze patiënten geen mondkapje te dragen, daar zijn onze behandelaars verantwoordelijk voor het dragen van een mondkapje wanneer de behandeling binnen 1,5 meter plaatsvindt.

Klinische patiënten hoeven geen mondkapje te dragen. Door screening bij opname, regelmatig testen en het dragen van mondkapjes door bezoekers en behandelaren, zijn zij voldoende beschermd tegen COVID-19.

Medewerkers van Basalt dragen tijdens hun behandeling een mondkapje wanneer zij de 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen. Als het wel mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden tijdens de behandeling, dan is het hanteren van de basis-hygiënische maatregelen voldoende. Dit geldt voor de behandeling van volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Bij de behandeling van kinderen tot en met 12 jaar is een mondkapje wenselijk, maar niet noodzakelijk. Ook in openbare ruimtes waar wij de 1,5 meter niet kunnen garanderen - zoals het restaurant, het trappenhuis en smalle gangen - dragen onze medewerkers een mondkapje.


Deel dit bericht:




Terug