NeLL kiest Basalt als samenwerkingspartner voor ‘Rehabilitation’ hub

Geplaatst op: 13 oktober 2021

Om vorm te geven aan de revalidatiezorg van morgen, zetten het National eHealth Living Lab (NeLL) en Basalt, expertise centrum voor revalidatiegeneeskunde, een Hub ‘Rehabilitation’ op.

Digitale zorg speelt een grote rol in de zorg van morgen, ook als het gaat om revalidatie. Met zorgtechnologie kan kwalitatief hoogstaande revalidatiezorg in de toekomst voor iedereen betaalbaar, bereikbaar en bemensbaar blijven. Door een intensieve samenwerking tussen eHealth platform NeLL  en Basalt, voorloper op het gebied van digitale zorg, komt wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk samen. Op basis hiervan kunnen digitale zorgtools worden ontwikkeld die daadwerkelijk positieve impact hebben op de patiënt, de zorgprofessional en het zorgproces.

NeLL en Basalt werkten al samen in innovatieve onderzoeksprojecten. Dit krijgt nu een vervolg. Binnen de hub zal intensief worden samengewerkt om kennis te delen, gezamenlijk onderzoek te doen, projecten op te pakken en te schrijven op nationale en internationale subsidies. Daarbij wordt via het lectoraat revalidatie en technologie van Basalt en de Haagse Hogeschool ook de verbinding tussen de beroepspraktijk en het onderwijs (studenten en docenten) gelegd. Samen met het NeLL kan de vertegenwoordiging van eHealth in de curricula van het universitair onderwijs een belangrijke volgende stap zijn.

NeLL werkt aan de ontwikkeling van persoonsgestuurde zorg die wordt aangeboden op de juiste plek tegen de juiste prijs. Om daartoe te komen faciliteert NeLL wetenschappelijk onderzoek naar eHealth en wordt opgedane kennis actief gedeeld in een netwerk van nationale en internationale publieke en private organisaties. De NeLL Hubs dienen daarbij als transfer platform. Een Hub bestaat uit een multidisciplinair team, in het geval van Basalt gaat het om experts op het gebied van revalidatiegeneeskunde en thema's zoals zorgonderzoek, innovatie, implementatie en verandermanagement.

Willem Wiegersma, bestuursvoorzitter Basalt: "eHealth kan ons helpen revalidatiegeneeskunde drastisch anders te organiseren zodat deze nog beter, prettiger en effectiever voor onze cliënten wordt. Om nieuwe digitale toepassingen ook daadwerkelijk te kunnen implementeren in de gehele revalidatiezorg is het noodzakelijk dat we in de praktijk onderzoeken wat werkt en wat niet werkt en dat we persoonlijke ervaringen koppelen aan grondig wetenschappelijk onderzoek. Hier gaan NeLL en Basalt zich samen op richten."

Niels Chavannes, oprichter NeLL: "Basalt is voorloper op het gebied van de inzet van eHealth en zorgtechnologie in de revalidatiezorg. Zij richten zich zowel op de ontwikkeling van digitale toepassingen (testen, valideren en optimaliseren) als op het implementeren en evalueren van eHealth. Het krachtige is dat Basalt hier relevante stakeholders bij betrekt zoals verschillende LivingLabs, een FieldLab en ketenpartners in de eigen woon- en leefomgeving van de revalidant. Ik kijk erg uit naar deze samenwerking."

 


Deel dit bericht:




Terug