Onderzoek bij Basalt: Hoe kan de Ommetje-app worden gebruikt door mensen met een lichamelijke beperking
Basalt onderzoekt welke aanpassingen de app 'Ommetje' nodig heeft om geschikt te zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Met de app wordt bewegen leuker en makkelijker. De Hersenstichting draagt € 30.000 bij aan het onderzoek van Basalt. De resultaten van het onderzoek worden eind 2022 verwacht.
Voor mensen met een lichamelijke beperking is het extra belangrijk om veel in beweging te zijn. Dit helpt bij het herstel en om terugval of andere gezondheidsroblemen te voorkomen. 'Ommetje', de wandel-app van de Hersenstichting, kan een goed hulpmiddel zijn om bewegen te stimuleren en vol te houden. De nummer 1 wandel-app van Nederland is momenteel nog niet aangepast aan mensen die in een rolstoel zitten of mensen die bijvoorbeeld door een hersenaandoening minder goed prikkels en informatie kunnen verwerken.
Sneller herstel door bewegen
Jorit Meesters, onderzoeker bij Basalt: “We onderzoeken hoe we de app geschikt kunnen maken voor mensen met een blijvende beperking en voor mensen die revalideren na bijvoorbeeld een beroerte of na een operatie waarbij een lichaamsdeel is verwijderd. Bewegen helpt om sneller te herstellen en voorkomt nieuwe gezondheidsproblemen. 'Ommetje' kan daar goed bij helpen.” De resultaten van het onderzoek zullen bepalend zijn of de Ommetje-app aangepast kan worden voor mensen met een lichamelijke beperking.
Lees ook: ‘Iedereen moet een Ommetje kunnen maken’ op de website van de Hersenstichting.
Deel dit bericht:
Terug