Intreerede Monique Berger, onderzoeker bij Basalt en lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sporten, op 16 juni

Geplaatst op: 24 mei 2022

Wie is Monique Berger? En, hoe ontstond het Lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sporten? Je leest het allemaal in dit interview dat werd afgenomen in aanloop naar de intreerede op 16 juni 2022 van 15.00u tot 18.30u in de Aula van de Haagse Hogeschool. Tijdens haar intreerede zal Monique samen met haar kenniskringleden, de onderzoeksthema’s en ambities van het lectoraat bespreken. Ook zal zij in gesprek gaan met stakeholders zoals betrokkenen uit het veld van de revalidatie en bewegen en sport.

Programma

15.00 uur -  Inloop met koffie

15.45 uur – Opening door dagvoorzitter Paul Kuijer 

15.50 uur – Elisabeth Minneman (College van Bestuur)

15.55 uur - Willem Wiegersma (Basalt) en Son (faculteitsdirecteur GVS) 

16.00 uur - Sjoerd Dreteler (ervaringsdeskundige/psycholoog) 

16.05 uur -  Intreerede Monique Berger

16.40 uur - Paneldiscussie door dagvoorzitter met Gertjan van der Linden (voormalig paralympisch sporter & bondscoach Nationaal Rolstoelbasketbalteam) , Sjoerd Dreteler (psycholoog en politicoloog), Martijn Schaaper (directeur InMarket en Rollz)

17.00  - 18.30 uur – Afsluiting met borrel 

Aanmelden kan via de website van de Haagse Hogeschool.

 

Het lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport onderzoekt op welke wijze nieuwe technologieën mensen met een beperking kunnen stimuleren om (meer) te bewegen. Dat doen we door het ontwikkelen,  testen en implementeren van technologische innovaties en hulpmiddelen voor aangepast sporten.

Het lectoraat richt zich op de volgende thema’s met bijbehorende onderzoeksvragen:

  • Stimuleren van bewegen
    Wat zijn effectieve (technische) hulpmiddelen om bewegen en sport te stimuleren bij mensen met een fysieke beperking?
  • Registreren en analyseren van bewegen
    Hoe kunnen we beter inzicht geven in beweeggedrag en prestaties bij mensen met een fysieke beperking om daarmee bewegen te stimuleren en te optimaliseren?
  • Ondersteunen en optimaliseren
    Welke technologische innovaties en verbeteringen van bestaande mobiliteitshulpmiddelen kunnen ondersteunen in het vergroten van beweegdeelname en sportparticipatie van mensen met een fysieke beperking?


Deel dit bericht:




Terug