Patiënten gezocht voor onderzoek naar nieuwe voet- enkel orthese

Geplaatst op: 24 november 2022

Basalt, het LUMC en de TU Delft doen een onderzoek naar een betere voet-enkel orthese voor patiënten met spasticiteit in de enkel of onderbeen. We zijn op zoek naar (oud) patiënten die een voet-enkel orthese gebruiken en die mee willen werken aan dit onderzoek.

Een hersenschade of gedeeltelijke dwarslaesie kan leiden tot spasticiteit in de enkel of het onderbeen. Patiënten die daar last van hebben, kunnen hun voet niet goed gebruiken tijdens het lopen. Zij gebruiken dan orthopedische schoenen of een enkel-voetorthese om makkelijker te lopen. Met deze hulpmiddelen blijft de voet in de juiste positie. Met veel enkel-voet ortheses kan de voet niet omhoog en omlaag bewegen. Het LUMC, Basalt en de Technische Universiteit Delft willen een voet-enkel orthese ontwikkelen waarmee de voet wel omhoog en omlaag beweegt waardoor de patiënt de voet beter kan afwikkelen tijdens het lopen. We werken hierbij samen met OIM Orthopedie en Intesping, twee leveranciers van enkel-voet ortheses.

Interviews

Het onderzoek bij patiënten bestaat uit een interview van 1,5 uur. De patiënt krijgt een vergoeding in de vorm van een VVV-bon. Meer informatie staat in de leaflet Onderzoek voet-enkel orthese.

Uitvoering onderzoek

Het Fieldlab Rehabilitation & Mobility van Basalt coördineert het onderzoek. We werken samen met OIM Orthopedie en Intesping, twee leveranciers van enkel-voet ortheses. Het Fieldlab is onderdeel van Basalt. In het Fieldlab werken ondernemers en zorgprofessionals samen bij het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen voor de zorg.


Deel dit bericht:




Terug