Raad van Toezicht van Basalt versterkt met twee nieuwe leden

Geplaatst op: 27 augustus 2020

De heer drs. Arthur Notermans trad 1 april jongstleden toe tot de Raad van Toezicht en per 1 september treedt ook mevrouw MSc Ymke Fokma toe tot de raad. Arthur Notermans volgde de heer Peter Verhage op vanwege het aflopen van zijn benoemingstermijn. De aandachtsgebieden financiën en vastgoed zijn met de komst van Arthur Notermans uitstekend vertegenwoordigd binnen de Raad van Toezicht van Basalt. Ymke Fokma richt zich binnen de raad op financiën en bedrijfsvoering/HR.

Arthur Notermans is lid van de Raad van Bestuur van Espria. Hij heeft als Chief Financial Officer (CFO) onder meer de onderdelen Financiën, Control, Bedrijfsvoering, ICT, Treasury, Vastgoed en Facilitair in zijn portefeuille. Naast zijn werkzaamheden als bestuurder was Arthur Notermans tot 2018 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woningbouwcorporatie Woonschakel uit Medemblik en tot 2019 lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de auditcommissie van Stichting Adoptievoorzieningen.

Ymke Fokma is bestuurslid bij het Dijklander Ziekenhuis. Zij trad aan in de fusieorganisatie tussen Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis in 2017. Daarvoor was zij drie jaar directeur bedrijfsvoering bij het AMC, werkte zij bij zorgverzekeraar Achmea en The Boston Consulting Group. Naast haar werkzaamheden als bestuurder is Ymke lid van de kwaliteitscommissie van de vereniging van bestuurders in de zorg (NVZD) en was zij lid van de auditcommissie van Stichting LEEFH.

Vanuit elf locaties in en nabij de ziekenhuizen in de regio Zuid-Holland organiseert Basalt excellente revalidatiegeneeskundige zorg. Basalt levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het streven naar de juiste zorg op de juiste plaats. Naast haar kernopdracht richt Basalt zich op de regie in de keten in combinatie met een sterke focus op innovatie. In zowel Arthur Notermans als Ymke Fokma denkt Basalt een goede aanvulling op de Raad van Toezicht te hebben gevonden die bedrijfsmatig inzicht combineert met de opdracht van een zorginstelling. In de loop van 2020 verwacht Basalt, met het oog op aflopende termijnen, de Raad van Toezicht met nog twee nieuwe leden te versterken.

 


Deel dit bericht:
Terug