RRC en Sophia Revalidatie samen verder als 'Basalt'

Geplaatst op: 19 december 2018

Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie zijn sinds 1 januari 2019 gefuseerd. Samen gaan zij verder onder de naam ‘Basalt’

Basalt is hét erkende expertisecentrum voor revalidatiegeneeskunde. Samen met de andere zorginstellingen in de revalidatieketen willen wij excelleren in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met complexe beperkingen als gevolg van een aangeboren aandoening, ziekte of een ongeval. Het is onze missie de complexe, medisch specialistische revalidatiezorg te verzorgen, de zorg continu te innoveren en de regie te voeren in het revalidatienetwerk. De fusie geeft ons ruimte deze ambities waar te maken.
“Dankzij de fusie kunnen we patiënten nog beter helpen. We hebben alle specialisten onder één dak. Zij werken nauw samen met huisartsen en medisch specialisten in de ziekenhuizen om af te stemmen welke behandeling de patiënt op welk moment nodig heeft”, zegt Willem Wiegersma, lid van de Raad van Bestuur.
 
Basalt telt tien locaties in de regio Leiden, Den Haag, Delft, Alphen aan den Rijn, Gouda en Zoetermeer. Met ruim 1100 medewerkers verzorgt dit revalidatiecentrum straks jaarlijks de medisch specialistische revalidatiezorg voor 9000 patiënten. Onze revalidatieartsen zijn daarnaast in tien topklinische ziekenhuizen werkzaam. Het bestuur van de organisaties wordt op dit moment gevormd door de heer drs. W. (Willem) Wiegersma.
 

Koploper in zorginnovatie
Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie hebben een aantal jaar geleden besloten te fuseren om de ambities waar te kunnen maken. Met een efficiënte organisatie en een gezonde bedrijfsvoering wil en kan Basalt voorop lopen bij het ontwikkelen, onderzoeken en toepassen van zorginnovaties. In dat kader wordt er nauw samengewerkt met het LUMC. Op die manier kunnen patiënten erop vertrouwen dat zij altijd de meest actuele en bewezen effectieve behandeling krijgen. Basalt zal revalidatiezorg dichtbij de patiënt leveren, zelfs mogelijk bij de patiënt thuis. Door de regie te nemen in de afstemming van zorg in de keten, blijft een productieve samenwerking met verwijzers behouden.
 
Op 1 januari 2019 is de fusie juridisch een feit. Om te zorgen voor optimale bekendheid met ons zorgaanbod en de verwijsmogelijkheden, informeren wij de zorginstellingen waarmee we samenwerken, de patiëntenverenigingen en andere samenwerkingspartners, vanaf deze maand regelmatig.
 

De naam Basalt
Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie zijn beide ontstaan vanuit een zeehospitium, gelegen in de kuststreek van Zuid-Holland. Bij de keuze voor de naam werd de relatie met de zee dan ook veel gelegd.  “De naam die we hebben gekozen past goed bij deze nieuwe organisatie. Basalt is de steensoort die gebruikt wordt in onder meer golfbrekers in zee. Letterlijk dus de rots in de branding. Basalt symboliseert voor ons de kracht van de patiënten die met de revalidatiebehandeling weer regie nemen over hun eigen leven”, aldus Willem Wiegersma.


Deel dit bericht:




Terug