Basalt en Resonans zetten het kind centraal door zorg en onderwijs te combineren

Kinderen met een aangeboren aandoening of ziekte hebben naast onderwijs ook zorg nodig. Voor geïntegreerde zorg en onderwijs kunnen zij terecht bij Basalt en Resonans. Op deze wijze formuleren beide instellingen een zo goed mogelijk antwoord op de complexe zorg- en onderwijsvraag van deze kinderen en hun ouders. Het is uniek dat één revalidatie instelling met één onderwijsorganisatie heel Zuid-Holland bedient.

“Zorg en onderwijs, ze zijn niet financieel gedreven maar missie gedreven”, aldus Johan Taal, binnenkort oud onderwijsdirecteur van Resonans en vlak voor zijn afscheid aanwezig bij deze belangrijke ondertekening. “De kinderrevalidatie en het onderwijs hebben elkaar nodig.” Door de afzonderlijke kennis en kunde van zorg en onderwijs op elkaar aan te laten sluiten ontvangen kinderen een goed afgestemde mix waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun grenzen blijven verleggen. De zorg en het onderwijs op één plek aanbieden betekent het eind van complexe schema’s voor ouders om de school en de therapie van hun kinderen te combineren, zij hoeven hun dag niet te onderbreken om kinderen heen en weer te rijden. Één van de gevolgen van deze samenwerking is ook dat de fysieke revalidatiezorg zelfs in deze tijd door kan gaan voor de meest kwetsbare kinderen omdat de school op een veilige wijze opvang biedt voor deze patiëntengroep. Basalt en Resonans werken samen voor zowel basisschoolleerlingen als de leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Links Iepe Roosjen bestuurder van Resonans en rechts Willem Wiegersma bestuurder van Basalt

 

Informeel werkten Basalt en Resonans al lang met elkaar samen. 22 december zetten de beide bestuurders, Willem Wiegersma en Iepe Roosjen in aanwezigheid van sectordirecteur Bob Olders en zorgmanager Marjolijn van Werkhoven, hun handtekening onder de officiële samenwerkingsovereenkomst. Beide organisaties streven ernaar op alle locaties op dezelfde manier te werken en zorg en onderwijs te laten aansluiten. Het eindresultaat is zorg op maat waarbij zowel de zorgprofessional als de ouders/verzorgers en het kind weten waar zij aan toe zijn. 

Basalt verzorgt de Medisch Specialistische Revalidatie (MSR) in de werkgebieden Delft, Den Haag, Zoetermeer, Noordwijk en Delft. Resonans organiseert in deze zelfde regio het speciaal onderwijs. 

Links Bob Olders sectordirecteur mytyl/tytyl school Resonans, rechts Marjolijn van Werkhoven Zorgmanager Basalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug