Twee jonge patiënten gaan op avontuur naar EK Racerunnen en scoren!

Onze jonge patiënten Femke Hoogelander (13) en Ikar Klem (12) leerden racerunnen tijdens hun revalidatie en bleken talent te hebben. Ze droomden ervan om mee te doen aan het EK Racerunnen in Kopenhagen. Om de reis naar Denemarken mogelijk te maken, werd een crowdfunding gestart. Door een sponsorbijdrage van het Haags Sportstimuleringsfonds, vrienden, familie en medewerkers van Basalt konden ze half juli op avontuur naar Denemarken. Daar sleepten ze de ene na de andere gouden plak in de wacht.

In de bus
Het was twee dagen rijden naar Denemarken met volgepakte wagens. Hoewel de ontwikkeling van de opklapbare racerunfiets nabij is, beschikken Ikar en Femke nog over conventionele racerunfietsen en die zijn behoorlijk groot... Gelukkig reed Femkes vader met een grote bus, waar alles in paste.

Wapperende vlaggen
Met 117 deelnemers uit 17 landen was het een indrukwekkende sportweek met gezamenlijke trainingen en wedstrijden, inclusief een feestelijke openingsparade met vlaggen en volksliederen.

Goud
Tijdens deze mix van internationale ontmoetingen en krachtmetingen haalde Femke goud op alle afstanden waar ze aan meedeed: de 200 meter, 400 meter, 800 meter en de 1500 meter. Ikar was de snelste in zijn klassen op de 100 meter, 200 meter en de 800 meter. Helaas raakte hij met zijn linkerachterwiel de belijning bij de supersnelle 400 meter en werd hij daar gediskwalificeerd. Extra jammer omdat hij anders zijn persoonlijke record met maar liefst 6 seconden had geklopt.

Hét toernooi

Racerunnen, de snelst groeiende sport onder kinderen met een beperking, is een vorm van para-atletiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een driewielloopfiets met dunne bandjes op de atletiekbaan. Het RaceRunning Development Camp & CPISRA International Cup is hét toernooi voor de racerunliefhebber. Het wordt al vele jaren in Denemarken gehouden.

 


Terug