Vergoeding voor interdisciplinaire medisch-specialistische revalidatie (iMSR) voor langdurige klachten na COVID-19 binnen Basalt blijft ongewijzigd.

Geplaatst op: 11 juli 2024

Er is de afgelopen weken in verschillende nieuwsartikelen gemeld dat de vergoeding voor COVID-zorg per 1 juli 2024 uit de basisverzekering verdwijnt. Dit geldt alleen voor de, eerder voorwaardelijk toegelaten, multidisciplinaire herstelzorg die in de eerstelijn wordt aangeboden voor langdurige klachten na COVID-19 of longcovid.

We willen al onze patiënten waarbij de revalidatiearts de indicatie heeft gesteld voor poliklinische interdisciplinaire medisch-specialistische revalidatie (iMSR) binnen Basalt voor (het omgaan met) langdurige klachten na COVID-19 geruststellen dat de vergoeding ongewijzigd blijft. Deze valt namelijk (vooralsnog) onder de basisverzekering. Als u voor COVID-revalidatie bent doorverwezen naar Basalt, dan valt ook het consult bij de revalidatiearts onder de basisverzekering. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat de revalidatiearts na het eerste consult met de patiënt een behandelplan maakt waarin passende zorg leidend is. Dit kan betekenen dat poliklinische iMSR binnen Basalt onnodig is en behandeling binnen de eerstelijns zorg kan volstaan, eventueel met controles bij de revalidatiearts. Patiënten zullen dan afhankelijk van hun afgesloten zorgverzekering én verwijsindicatie bepaalde therapieën inderdaad misschien zelf moeten bekostigen.


Deel dit bericht:




Terug