Wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal bezoekt Basalt

Afgelopen dinsdag verwelkomde bestuursvoorzitter Willem Wiegersma samen met revalidatiearts Marco Schults en een patient van Basalt de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal. Na een rondleiding door het gebouw en de kliniek, bezocht Marco Schults samen met de wethouder een patient tijdens de ergotherapie.

Hierna vervolgden zij de rondleiding richting het SmartLab. Klaasjan van Haastrecht demonstreerde de verkeersgame 'Blokje om' aan de wethouder en liet haar kennismaken met de slimme mini dinosaurus Smartie en Leap Motion, een applicatie die de handbeweging volgt in de ruimte rond een pc en de gebaren kan registreren.

Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met Willem Wiegersma en Zorgmanager Jorge Heinen over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de rol die Basalt voor de gemeente zou willen vervullen in het toekennen van toepassingen en hulpmiddelen bij mensen thuis, wordt vervolgd.

Wat was het leuk om de wethouder, haar adviseur en de beleidsmaker WMO bij Basalt te ontvangen; laten zien wat revalidatiegeneeskunde is en wat Basalt doet voor patienten in Den Haag maakt ons trots. Hoe ze het bezoek zelf vond ? U ziet het hier:

 

Terug