Leden Clientenraad

 

Voorzitter van de Cliëntenraad: Dhr. Drs. B.A.J. (Boi) Jongejan 

Boi Jongejan heeft na zijn studie geneeskunde diverse functies bekleed, waaronder die van huisarts, ziekenhuismanager, directeur bestuurder van het Integraal Kankercentrum West, het CBO en Stichting Het Oranje Kruis. Uit eigen ervaring als patiënt is Boi nog meer overtuigd van het belang van het cliënt- perspectief in de zorg.

Met de ervaring van zowel huisarts, bestuurder, toezichthouder als patiënt verwacht hij in de rol van voorzitter van de Cliëntenraad een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van werken binnen Basalt.

Mw B. (Belinda) van der Elst
Aandachtslocaties: Haga, HMC, &Basalt

Belinda is voorgesteld door de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl waarvoor zij actief is als ervaringsdeskundige en trainer. Haar werkzame leven heeft ze bijna geheel doorgebracht in de gezondheidszorg. Na een aantal jaar als klinisch chemisch en hematologisch analist te hebben gewerkt is zij een aantal jaar bij OPTA werkzaam geweest. Daarna is zij als teamleider Clientenadministratie bij een verzorgingshuis gaan werken. Zij miste de dynamiek van het ziekenhuis en ging terug naar haar “roots” Als DBC consulent heeft zij zich toen toegelegd op de wet en regelgeving omtrent Registratie en Facturatie. En haar laatste functie was Klachtenfunctionaris. Door de gevolgen van 2 herseninfarcten is zij volledig afgekeurd en zet zij zich momenteel in voor vrijwilligerswerk. Zij is gestart met een Taalcafé om mensen met een taalachterstand te begeleiden en zet zich zoals gezegd in voor Hersenletsel.nl daarnaast blogt ze en schrijft ze columns om niet aangeboren hersenletsel (NAH) onder de aandacht te brengen.

Dhr. C. (Cees) van der Plas 
Aandachtslocaties: Alphen a/d Rijn, Gouda en Leiden 

Cees is sinds 1972 werkzaam in de scheepsreparatie, de werkzaamheden worden op diverse schepen verricht zoals grote visserij, bagger en offshore schepen. In 1992 werd hij mede-eigenaar van het bedrijf en in 2004 nam hij het gehele bedrijf over. In 2015 nam hij samen met een partner een lieren bedrijf in België over, zij bouwen lieren voor de maritieme sector. In 2017 werd bij Cees schildklierkanker geconstateerd met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Na diverse behandelingen in het ziekenhuis volgde hij het oncologische revalidatieprogramma bij Basalt Leiden.

Mw. P.J.H. (Patricia) van der Vlugt
Aandachtslocaties: Gouda en Zoetermeer

Patricia heeft na haar studie Verpleegkunde en Gezondheidswetenschappen een aantal jaar in verschillende functies binnen de gezondheidszorg gewerkt. Momenteel werkt zij 10 jaar voor het Vasculair Research Network. Naast haar werkende leven is zij moeder van 3 kinderen (9 jaar, 5 jaar en 3 jaar) en met de jongste volgt zij een revalidatietraject bij Basalt. Vanuit de rol als ouder denkt zij graag mee over het actuele en toekomstige beleid van Basalt. 

Dhr. F. (Freek) Arnoldus 
Aandachtslocaties: Alphen a/d Rijn en Leiden

Begin 2021 werd Freek geheel onverwachts getroffen door een hartinfarct. Na acute behandeling daarvan in het LUMC werd hij voor cardio-revalidatie doorverwezen naar Basalt. Die revalidatie heeft hij in het kader van zijn fysieke en mentale herstelproces als zeer waardevol ervaren. Sinds 1 november 2022 is Freek op persoonlijke titel (cardio-revalidatie) lid van de Cliëntenraad van Basalt. Tot zijn pensionering in 2015 was hij ruim 40 jaar in verschillende functies werkzaam in het vakgebied van de statistiek.

Mw. C. (Christel) de Lange
Aandachtslocaties: Den Haag-Vrederustlaan en Leiden

Christel is werkzaam bij het Ministerie van Financiën en sinds november 2020 moeder van een zoontje. Haar zoontje gaat naar de therapeutische peutergroep bij Basalt in Leiden. Daarmee komt ze bijna vier keer per week over de vloer bij Basalt. Vanuit het ouderperspectief denkt ze graag mee over het beleid van Basalt.

Mw. S. (Saartje) Oldenburg

Saartje Oldenburg volgde een opleiding tot Docent Theater en een Master Kunsteducatie. Zij werkte bij verschillende theaters en gezelschappen, waar zij zich bezighield met de ontwikkeling van educatie- en participatieprojecten.

MS zorgde acht jaar geleden voor een blijvende beperking, zowel fysiek als qua energie. Na haar revalidatie bij Basalt, klinisch en poliklinisch, re-integreerde zij voor een paar uur per week bij Het Nationale Theater. Daar initieerde zij ‘HNTonbeperkt’ om theater zo breed mogelijk toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Afgelopen jaar zette zij zich in voor Stichting Onbeperkt Genieten om prikkelarm cultuuraanbod mogelijk te maken bij theaters en musea door het land. Vanuit deze achtergrond en met haar eigen revalidatie op zak, wil Saartje zich inzetten voor een zo positief mogelijke ervaring bij Basalt voor de huidige en toekomstige revalidanten.

Dhr. Drs. I. (Idius) Felix

Idius Felix is geboren in Hengelo (Ov) en studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Hij werkt als adviseur voor overheid en zorg bij M&I/Partners, een adviesbureau dat organisaties adviseert en begeleidt bij hun digitale transformatie en de passende inzet van technologie en ICT. In 2022 kreeg Idius een herseninfarct waardoor hij een maand klinisch moest revalideren bij Basalt in Den Haag en een paar maanden poliklinisch bij Basalt in Zoetermeer. Naast zijn inzet voor de belangen van de cliënten van Basalt is hij in zijn vrije tijd een fanatiek trompettist in een (semi professionele) funky big band.