Drs. D.C.M. Stokman - Meiland

Revalidatiearts

BIG nummer: 69919125501


Tel: 071 5195 237 (secretariaat niet aangeboren hersenletsel)

Aandachtsgebied

Niet aangeboren hersenletsel (NAH/CVA)

Persoonlijke toelichting

Sinds september 2019 werk ik als revalidatiearts bij Basalt locatie Leiden. Op de polikliniek zie ik vooral patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Ik vind het bijzonder om als revalidatiearts een klein inkijkje te krijgen in het leven van mijn patiënten, en mee te mogen denken in de cognitieve en/of motorische uitdagingen waarvoor zij komen te staan. Het geeft mij voldoening als patiënten met behulp van de ‘gereedschappen’ die zij aangeboden krijgen door het multidisciplinaire revalidatieteam, een nieuwe balans weten te vinden in het leven en kunnen participeren in de maatschappij. ‘Juiste zorg op de juiste plek’, een patiënt in zijn totaliteit zien conform het ‘biopsychosociaal model’ en het belang van een ‘gezonde leefstijl’ staan bij mij hoog in het vaandel.

Naast de patiëntenzorg neem ik deel aan de landelijke Werkgroep Hersenletsel en Werkgroep VRA Bewegen en Sport van de Vereniging van Revalidatieartsen. Binnen Basalt neem ik deel aan de focusgroep niet-aangeboren hersenletsel, waarin revalidatieartsen met niet-aangeboren hersenletsel als specifiek interessegebied zich richten op het steeds blijven verbeteren van de zorg.

In november 2021 ben ik gestart met een promotietraject binnen het onderzoeksprogramma ‘Basalt in Beweging’; een praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek naar vraagstukken over (verandering van) beweeggedrag, gepersonaliseerde beweeginterventies en implementatiestrategieën. Ik ben dankbaar dat ik onderzoek en patiëntenzorg mag combineren en op deze manier mee mag werken aan het verbeteren van de revalidatiezorg.

Werkzaam op locatie

Leiden