Drs. D.C.M. Stokman - Meiland

Revalidatiearts

T: 071 5195 237 (secretariaat niet aangeboren hersenletsel)/ 071 5195 300 (secretariaat oncologische revalidatie)

Aandachtsgebied

Niet aangeboren hersenletsel (NAH/CVA), oncologische revalidatie, technisch spreekuur (orthesiologie & schoenaanpassingen).

Persoonlijke toelichting

Sinds september 2019 werk ik als revalidatiearts bij Basalt locatie Leiden. Op de polikliniek zie ik vooral patiënten met niet-aangeboren hersenletsel of na een oncologische diagnose. Ik vind het bijzonder om als revalidatiearts een klein inkijkje te krijgen in het leven van mijn patiënten, en mee te mogen denken in de cognitieve en/of motorische uitdagingen waarvoor zij komen te staan. Het geeft mij voldoening als patiënten met behulp van de ‘gereedschappen’ die zij aangeboden krijgen door het multidisciplinaire revalidatieteam, een nieuwe balans weten te vinden in het leven en kunnen participeren in de maatschappij. ‘Juiste zorg op de juiste plek’, een patiënt in zijn totaliteit zien conform het ‘biopsychosociaal model’ en het belang van een ‘gezonde leefstijl’ staan bij mij hoog in het vaandel.

Naast de patiëntenzorg neem ik deel aan de landelijke Werkgroep Hersenletsel en Werkgroep VRA Bewegen en Sport van de Vereniging van Revalidatieartsen. Binnen Basalt neem ik deel aan de focusgroep niet-aangeboren hersenletsel en de focusgroep oncologische revalidatie, waarin revalidatieartsen met niet-aangeboren hersenletsel respectievelijk oncologische revalidatie als specifiek interessegebied zich richten op het steeds blijven verbeteren van de zorg.

Werkzaam op locatie

Leiden