Zitadvies


ZitAdviesTeam
 

Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel is zitten erg belangrijk. Goed zitten verruimt uw mogelijkheden. Verkeerd zitten kan leiden tot pijn en beperking. Verschillende zithoudingen aannemen is voor rolstoelgebruikers vaak niet mogelijk. We zoeken samen met u naar een optimale zit, dat wil zeggen: goede zithouding, goede zitdrukverdeling, juiste uitgangspositie voor het doen van activiteiten en goede zitondersteuning. Deze is voor iedereen anders.

Wat is het zitadviesteam?
Na een uitgebreide analyse geeft het zitadviesteam u advies over uw optimale zit. In een kort behandeltraject toetsen we hoe het advies voor u werkt en scherpen we dat eventueel aan. We kunnen verschillende materialen en hulpmiddelen uitproberen en voorzieningen aanvragen.

Hoe werkt het zitadviesteam?
De revalidatiearts van het zitadviesteam inventariseert tijdens een eerste consult uw zitproblemen, wensen en behoeften. Deze arts stelt ook de indicatie of u in aanmerking komt voor een analyse door het zitadviesteam. De analyse van het zitadviesteam duurt twee uur en bestaat uit:
• lichamelijk onderzoek
• inspectie van de huid
• analyse van de zithouding in de rolstoel en op de behandelbank
• drukmeting voor het inzichtelijk maken van de drukbelasting op het zitvlak
• evaluatie en advies over het vervolgtraject

Aanmelden
U kunt uitsluitend met een verwijzing van uw huisarts, medisch specialist of revalidatiearts bij ons terecht.

Locatie:
Den Haag
Vrederustlaan 180