Sporten na revalidatie

Sporten onder begeleiding voor jongeren met een beperking


Sport4Kids- sporten met een beperking

Sport4Kids is speciaal opgezet voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar (verschillende groepen, ingedeeld op leeftijd) die een beperking of chronische ziekte hebben. Als je een beperking hebt kun je niet altijd bij een reguliere sportclub terecht. Of je kunt er wel terecht, maar krijgt er niet genoeg begeleiding en aandacht. Bij Sport4Kids krijg je begeleiding van een gespecialiseerde bewegingsagoog.  Je ontdekt spelenderwijs welke sport bij je past. Daarna kun je eventueel alsnog doorstromen naar een ‘gewone’ sportvereniging.

Voordat je kan beginnen, is er een sportintake of een proefles bij de bewegingsagoog. Hij of zij kijkt of je kan deelnemen aan Sport4Kids. 

Locatie: Leiden 

Sportloket- advies geschikte sport

Jongeren met een lichamelijke beperking of chronische aandoening sporten en bewegen vaak minder dan hun leeftijdsgenootjes. Dat is te begrijpen, maar er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt. 
Bij Basalt helpen we je bij het vinden van een sport die je kunt beoefenen én leuk vindt. We zoeken met je naar een geschikte sport(vereniging) en werken met je aan het meer (blijven) bewegen.

Locaties: Basalt Delft , Basalt Leiden en Basalt Den Haag

Sporttech-poli Den Haag- hulpmiddelen voor sporten

Bij de Sporttech-poli kun je terecht met vragen over hulpmiddelen voor bepaalde sporten. Denk daarbij aan speciale sportprothesen of -orthesen of aanpassingen aan uw fiets of rolstoel. De Sporttech-poli is een samenwerking tussen Basalt, Livit Orthopedie en de Haagse Hogeschool en staat onder leiding van een revalidatiearts.

Gebruik maken van onze Sporttech-poli?
Stuur jouw (sport)hulpvraag naar spreekuursporthulpmiddelen@basaltrevalidatie.nl. Dan nemen wij telefonisch contact op om een afspraak met je te maken voor een eerste spreekuurbezoek.  
Tijdens het eerste spreekuurbezoek stellen we vast wat jouw specifieke hulpvraag bij het sporten is. Bij dit gesprek zijn meestal al meerdere deskundigen aanwezig. Blijkt er aanvullend onderzoek nodig? Dan schakelen we studenten van de opleiding Bewegingstechnologie van De Haagse Hogeschool in voor een uitgebreidere analyse van jouw hulpvraag. Vervolgens bepalen we welk - op maat gemaakt - hulpmiddel je nodig hebt.

Financiering hulpmiddelen
We maken voor het concrete ontwerp voor het hulpmiddel een offerte die we voorleggen aan de afdeling WMO van jouw gemeente en/of uw zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat niet iedere gemeente en/of zorgverzekeraar de kosten wil vergoeden. Daarom starten wij pas met het aanmeten, vervaardigen en testen van het hulpmiddel nadat wij hun goedkeuring hebben ontvangen, of nadat je zelf schriftelijk bevestigt garant te staan voor de betaling.