Sporten na revalidatie

Sporten onder begeleiding voor mensen met een orthopedische aandoening
 

Move 2 live- locatie Leiden

Als u een beperking heeft, is de drempel om lid te worden van een ‘gewone’ sportvereniging vaak hoog. Bij Basalt Leiden kunt u onder persoonlijke begeleiding van een bewegingsagoog en/of fysiotherapeut meedoen aan verschillende soorten sport, zoals tafeltennis, rolstoelbasketbal en badminton. Op uw eigen manier en naar uw eigen mogelijkheden. U sport samen met patiënten en ex-patiënten.
U kunt zich inschrijven voor de volgende groepen:

  • Tafeltennis op dinsdag van 11.15 – 12.15 uur
  • Loopgroep C op dinsdag van 10.15 – 11.15 uur en donderdag van 10.15 – 11.15 uur
  • Zwemmen op dinsdag of woensdag in de middag
  • Badminton op woensdag van 10.15 – 11.15 uur
  • Rolstoelbasketbal op donderdag van 13.45 – 14.45 uur

Bekijk de deelnamevoorwaarden en het inschrijfformulier

Locatie: Leiden

MTT Delfland- locatie Delft

Bij MTT Delfland sport u onder deskundige begeleiding van een ervaren fysiotherapeut of bewegingsagoog. Wij helpen u uw spierkracht, evenwicht, lenigheid en conditie te verbeteren. Medische Trainings Therapie & Fitness is geschikt voor iedereen die actief wil blijven en klachten wil voorkomen, maar ook als vervolg op een revalidatiebehandeling. Wij houden rekening met uw beperking en mogelijkheden en helpen u uw spierkracht, evenwicht, lenigheid en conditie te verbeteren. De fysiotherapeut maakt een trainingsplan om uw doelen te behalen.

Iedereen kan terecht bij de Medische Trainings Therapie & Fitness van MTT Delfland. Uw klachten, conditie of leeftijd vormen geen belemmering voor deelname.

Wilt u meer informatie of aanmelden, neem dan contact op met MTT Delfland via telefoonnummer 015-2780225 of stuur een mail naar MTT@basaltrevalidatie.nl

Tarieven MTT Delfland

Locatie: Delft

Sportloket- advies geschikte sport

Mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening sporten en bewegen vaak minder dan leeftijdsgenoten. Dat is te begrijpen, maar er zijn vaak meer mogelijkheden dan u denkt. 
Bij Basalt helpen we u bij het vinden van een sport die u kunt beoefenen én leuk vindt. We zoeken met u naar een geschikte sport(vereniging) en werken met u aan het meer (blijven) bewegen.

Locaties: Delft en Leiden

Sporttech-poli Den Haag- hulpmiddelen voor sporten

Bij de Sporttech-poli kunt u terecht met vragen over hulpmiddelen voor bepaalde sporten. Denk daarbij aan speciale sportprothesen of -orthesen of aanpassingen aan uw fiets of rolstoel. De Sporttech-poli is een samenwerking tussen Basalt, Livit Orthopedie en de Haagse Hogeschool en staat onder leiding van een revalidatiearts.

Gebruik maken van onze Sporttech-poli? 
Stuur uw (sport)hulpvraag naar spreekuursporthulpmiddelen@basaltrevalidatie.nl. Dan nemen wij telefonisch contact op om een afspraak met u te maken voor een eerste spreekuurbezoek. Tijdens het eerste spreekuurbezoek stellen we vast wat uw specifieke hulpvraag bij het sporten is. Bij dit gesprek zijn meestal al meerdere deskundigen aanwezig. Blijkt er aanvullend onderzoek nodig? Dan schakelen we studenten van de opleiding Bewegingstechnologie van De Haagse Hogeschool in voor een uitgebreidere analyse van uw hulpvraag. Vervolgens bepalen we welk - op maat gemaakt - hulpmiddel u nodig heeft.

Financiering hulpmiddelen
We maken voor het concrete ontwerp voor het hulpmiddel een offerte die we voorleggen aan de afdeling WMO van uw gemeente en/of uw zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat niet iedere gemeente en/of zorgverzekeraar de kosten wil vergoeden. Daarom starten wij pas met het aanmeten, vervaardigen en testen van het hulpmiddel nadat wij hun goedkeuring hebben ontvangen, of nadat u zelf schriftelijk bevestigt garant te staan voor de betaling.